Over ons

Katelijne van Barneveld-Peters

Katelijne ontwikkelde haar voorliefde voor het erfrecht tijdens haar studie notarieel recht en haar werk als kandidaat-notaris. Begin 2005 maakte zij de stap van het notariaat naar de advocatuur. Na enkele jaren als advocaat gewerkt te hebben bij Benthem & Gratama richtte zij eind 2008 Van Barneveld Advocaten op. Naast advocaat houdt Katelijne zich als docent, onderzoeker, auteur, adviseur en bemiddelaar bezig met het erfrecht. In 2013 initieerde zij de oprichting van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN), waar zij thans voorzitter van is. Per 1 oktober 2017 is Katelijne tevens raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Den Haag. Haar grote kracht ligt in het verbinden van mensen.

Meer over Katelijne

Jan-Paul van Barneveld

Jan-Paul studeerde Nederlands recht in Leiden en is zowel strafrechtelijk en civielrechtelijk afgestudeerd. Jan-Paul is advocaat sinds 1994. Tussen 2003 en 2015 was hij werkzaam in het Ondernemingsrecht bij Nysingh, als hoofd van de subsectie sanctierecht. Sinds begin 2015 is hij partner bij Van Barneveld Advocaten. Jan-Paul heeft ruime ervaring in het voeren van complexe civiel- en sanctierechtelijke procedures. Jan-Paul heeft de Specialisatieopleiding Strafrecht gedaan en is lid van de NVSA. Jan-Paul is gespecialiseerd in de behandeling van fraudezaken. Daarnaast is hij een veelgevraagd advocaat in het bijstaan van politiemensen wanneer zij in het uitoefenen van hun functie in aanraking komen met het strafrecht. Jan-Paul is raadsheer plaatsvervanger bij de afdeling Strafrecht van het gerechtshof Amsterdam.

Meer over Jan-Paul

Ton van Acht

Ton studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vanaf 2010 werkte hij als griffier bij de rechtbank Arnhem en sinds 2012 als advocaat bij Nysingh. Per november 2015 is Ton als advocaat verbonden aan Van Barneveld Advocaten waar hij zich uitsluitend toelegt op het erfrecht. Ton is ook lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). Daarnaast is hij als docent verbonden aan de Academie voor de Rechtspraktijk waar hij webinars verzorgt op het gebied van Erfrecht. De kracht van Ton ligt in zijn vindingrijkheid, daarmee komt hij tot praktische oplossingen voor complexe vraagstukken.

Meer over Ton

Yasmina de Groot – Amtari

Yasmina heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en is gedurende acht jaar verbonden geweest aan SJB-advocaten in Nijmegen. Yasmina heeft als advocaat veel ervaring op het gebied van het Personen- en Familierecht. Sinds 2017 is zij verbonden aan Van Barneveld Advocaten waar zij zich toelegt op het Erfrecht. Yasmina is eveneens lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). De kracht van Yasmina ligt in heldere communicatie en haar mensenkennis. Ze weet snel door te dringen tot de kern van het probleem achter het juridische geschil en daarmee tot passende oplossingen te komen.

Meer over Yasmina

Steven Oosterhof

Steven is sinds augustus 2018 werkzaam bij Van Barneveld Advocaten. Voordat Steven aan zijn rechtenstudie begon, was hij werkzaam bij het Korps Mariniers. Hij is als marinier onder andere tweemaal uitgezonden, naar Curaçao en Irak. Vervolgens heeft hij de specialisatie strafrecht aan de Universiteit Maastricht succesvol afgerond. Tijdens en na zijn studie heeft hij Straf- en strafprocesrecht gedoceerd aan de Universiteit Maastricht. Daarna heeft hij een brede ervaring opgedaan in de advocatuur op Curaçao. Binnen het team van Van Barneveld Advocaten is hij werkzaam in de sanctierechtelijke praktijk. Hij heeft deze overstap gemaakt omdat zijn hart ligt bij het strafrecht, en dan met name het economisch en financieel strafrecht. Als oud-marinier kan hij zich verder goed inleven bij het verlenen van bijstand aan politiemensen bij onderzoeken naar geweldsaanwending.

Meer over Steven

Femke Hilderink

Femke heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is sinds 2003 advocaat. Tussen 2003 en 2019 was zij werkzaam bij A&S Advocaten, waar zij zich heeft gespecialiseerd in het Personen- en Familierecht en mediation. Daarbij kreeg zij in toenemende mate interesse voor het erfrecht. Per november 2019 is Femke als advocaat verbonden aan Van Barneveld Advocaten waar zij zich uitsluitend bezighoudt met erfrecht. Femke is een ervaren en kundig advocaat. Zij is accuraat en die eigenschap, gecombineerd met een goed analytisch vermogen, stelt haar in staat om moeilijke juridische vraagstukken terug te brengen tot de kern. De kracht van Femke ligt erin dat zij daarbij altijd oog houdt voor de mens achter het juridische probleem.

Meer over Femke

Loïs Lok

Loïs studeerde Nederlands recht in Leiden en Amsterdam en is zowel in het civiele recht als in het jeugdrecht afgestudeerd. Zij begon haar loopbaan als secretaris bij het Gerechtshof Den Haag en heeft daarna de overstap gemaakt naar de advocatuur. Loïs haar kracht ligt in haar directe communicatie, haar strategische aanpak en haar aandacht voor de emoties achter het juridische geschil. Loïs is in het bijzonder gespecialiseerd in (juridische) kwesties rondom uitvaarten en het geven van een bestemming aan de as van de overledene.

Meer over Loïs

Pascalle Lourens-Versteeg

Na ruim elf jaar te hebben gewerkt als gastvrouw in de horeca heeft Pascalle in 2003 de overstap gemaakt naar secretaresse in de juridische dienstverlening. Pascalle heeft ervaring opgedaan in de advocatuur op het gebied van het Personen en Familierecht en bij het notariaat in op het gebied van het ondernemingsrecht. Sinds 2011 is ze werkzaam bij Van Barneveld Advocaten en is ze een belangrijke spil in de ondersteuning van de advocaten en het secretariaat.

Meer over Pascalle

Maaike Becking

Sinds 2016 is Maaike een vaste kracht binnen het team van Van Barneveld Advocaten. Ze werkte hiervoor ruim 15 jaar als juridisch secretaresse bij een middelgroot advocatenkantoor ter ondersteuning van de advocaten op het gebied van Personen- en Familierecht. Het persoonlijke karakter van het vakgebied en het directe contact met mensen heeft altijd haar interesse gehad. Naast haar werk bij Van Barneveld Advocaten volgt ze daarom nog de opleiding Psychologie aan de Open Universiteit. Tevens heeft Maaike ook grote affiniteit met het Strafrecht.

Meer over Maaike

Monique de Knegt

Monique is ooit begonnen op een klein handelskantoor en is uiteindelijk in de advocatuur terecht gekomen. Daarna heeft zij ruim 20 jaar in Amsterdam gewerkt bij een groot kantoor (voor diverse secties waaronder Bouwrecht, Life Science, IE en Soft IP). Nu weer terug naar het Oosten. Sinds half mei 2020 maakt zij onderdeel uit van ons team, waar zij met name Ton van Acht, Yasmina de Groot-Amtari en Femke Hilderink ondersteunt. Monique houdt van sporten, wat een belangrijk onderdeel is in haar leven; ook het "buiten zijn" en o.a. met vrienden te fietsen of te wandelen, een drankje te doen of uiteten te gaan hoort daar bij.

Meer over Monique

Sofie Herweijer

Na geruime tijd als zelfstandige te hebben gewerkt en een aantal functies buiten de advocatuur te hebben vervuld, is Sofie sinds januari 2021 de personal assistent en secretaresse van Katelijne in Italië geworden. Daarnaast ondersteunt Sofie het algemene secretariaat van ons kantoor in Nederland daar waar nodig.

Meer over Sofie

Colinda Huisman

Colinda heeft ruime ervaring als juridisch secretaresse in zowel het notariaat als de advocatuur. Met haar liefde voor taal en nauwkeurige werkwijze voelt zij zich in het juridische wereldje als een vis in het water. In oktober 2021 is Colinda ons team komen versterken. Net als Monique ondersteunt zij met name Ton van Acht, Yasmina de Groot-Amtari en Femke Hilderink. Colinda is een groot kattenliefhebster en houdt daarnaast van schrijven, fietsen en borduren.

Meer over Colinda

Alex Noij

Na eerst HBO-rechten te hebben gestudeerd in Nijmegen heeft Alex de Master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg succesvol afgerond. Hij heeft altijd al interesse gehad voor het erfrecht. In zijn scriptie heeft hij onderzoek gedaan naar de (rechts)positie van de legitimaris. Alex werkt sinds kort als juridisch medewerker bij Van Barneveld Advocaten.

Meer over Alex

Sahand Sidiq

Sahand heeft in 2019 stage gelopen bij Van Barneveld Advocaten. Toen hij zijn diploma voor HBO-Rechten heeft behaald, is hij sinds september teruggekomen als juridisch medewerker. Momenteel is hij bezig met de master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg. Hij zal zich gedurende zijn studie gaan specialiseren in het straf- en bestuursrecht.

Meer over Sahand

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een conflict of geschil waarbij u deskundig advies kunt gebruiken? We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact met ons op

Over het kantoor

Ons kantoor streeft er naar om juridische problemen te voorkomen, of anders te verkleinen. Het tijdig inschakelen van een advocaat kan veel kosten en ellende besparen. Niemand zit te wachten op slepende procedures die jarenlang kunnen duren. We staan daarom voor een no nonsens oplossingsgerichte benadering van elk conflict of geschil. Mocht het toch tot een procedure komen dan beschikken we over de kennis en ervaring om u succesvol door de procedure heen te loodsen.


Wij geloven in de kracht van een klein en hecht team van specialisten. De medewerkers van ons kantoor vullen elkaar professioneel aan waar nodig en onze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat u en uw zaak altijd de juiste aandacht krijgen. Ons beroep is vak- én mensenwerk. Het gaat bij iedere zaak om de juiste nuance. Bij Van Barneveld Advocaten staat voor u een team van experts klaar om u bij te staan.

$about_office_img1['alt']
$about_office_img2['alt']