Over ons

Katelijne van Barneveld-Peters

Katelijne ontwikkelde haar voorliefde voor het erfrecht tijdens haar studie notarieel recht en haar werk als kandidaat-notaris. Begin 2005 maakte zij de stap van het notariaat naar de advocatuur. Na enkele jaren als advocaat gewerkt te hebben bij Benthem & Gratama richtte zij eind 2008 Van Barneveld Advocaten op. Naast advocaat houdt Katelijne zich als docent, auteur, adviseur en bemiddelaar bezig met het erfrecht. In 2013 initieerde zij de oprichting van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN), waar zij tot mei 2020 voorzitter van was. Sinds 1 oktober 2017 is Katelijne tevens raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Den Haag. Haar grote kracht ligt in het verbinden van mensen.

Meer over Katelijne

Jan-Paul van Barneveld

Jan-Paul studeerde Nederlands recht in Leiden en is zowel strafrechtelijk en civielrechtelijk afgestudeerd. Jan-Paul is advocaat sinds 1994. Tussen 2003 en 2015 was hij werkzaam in het Ondernemingsrecht bij Nysingh, als hoofd van de subsectie sanctierecht. Sinds begin 2015 is hij partner bij Van Barneveld Advocaten. Jan-Paul heeft ruime ervaring in het voeren van complexe civiel- en sanctierechtelijke procedures. Jan-Paul heeft de Specialisatieopleiding Strafrecht gedaan en is lid van de NVSA. Jan-Paul is gespecialiseerd in de behandeling van fraudezaken. Daarnaast is hij een veelgevraagd advocaat in het bijstaan van politiemensen wanneer zij in het uitoefenen van hun functie in aanraking komen met het strafrecht.

Meer over Jan-Paul

Ton van Acht

Ton studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vanaf 2010 werkte hij als griffier bij de rechtbank Arnhem en sinds 2012 als advocaat bij Nysingh. Per november 2015 is Ton als advocaat verbonden aan Van Barneveld Advocaten waar hij zich uitsluitend toelegt op het erfrecht. Ton is ook lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). Daarnaast is hij als docent verbonden aan de Academie voor de Rechtspraktijk waar hij webinars verzorgt op het gebied van Erfrecht. De kracht van Ton ligt in zijn vindingrijkheid, daarmee komt hij tot praktische oplossingen voor complexe vraagstukken.

Meer over Ton

Femke Hilderink

Femke heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is sinds 2003 advocaat. Sinds eind 2019 is zij als advocaat verbonden aan Van Barneveld advocaten, waar zij zich volledig bezighoudt met het erfrecht. Daarvoor heeft zij 16 jaar als familierechtadvocaat/scheidingsmediator (vFAS) gewerkt bij A&S advocaten, welke kennis en ervaring ook in het erfrecht goed van pas komt. Femke houdt van een juridische puzzel en heeft daarnaast oog voor de mens achter het juridische probleem. Zij is lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN)

Meer over Femke

Pascalle Lourens-Versteeg

Na ruim elf jaar te hebben gewerkt als gastvrouw in de horeca heeft Pascalle in 2003 de overstap gemaakt naar secretaresse in de juridische dienstverlening. Pascalle heeft ervaring opgedaan in de advocatuur op het gebied van het Personen en Familierecht en bij het notariaat in op het gebied van het ondernemingsrecht. Sinds 2011 is ze werkzaam bij Van Barneveld Advocaten en is ze een belangrijke spil in de ondersteuning van de advocaten en het secretariaat.

Meer over Pascalle

Monique de Knegt

Monique is ooit begonnen op een klein handelskantoor en is uiteindelijk in de advocatuur terecht gekomen. Daarna heeft zij ruim 20 jaar in Amsterdam gewerkt bij een groot kantoor (voor diverse secties waaronder Bouwrecht, Life Science, IE en Soft IP). Nu weer terug naar het Oosten. Sinds half mei 2020 maakt zij onderdeel uit van ons team, waar zij met name Ton van Acht, Femke Hilderink en Annette Koekkoek ondersteunt. Monique houdt van sporten, wat een belangrijk onderdeel is in haar leven; ook het "buiten zijn" en o.a. met vrienden te fietsen of te wandelen, een drankje te doen of uiteten te gaan hoort daar bij.

Meer over Monique

Annette Koekkoek

Annette studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 2021 werkte zij als advocaat bij A&S Advocaten in de algemene civiele praktijk en in het familierecht. Per januari 2024 werkt Annette bij Van Barneveld Advocaten waar zij zich met veel plezier toelegt op het erfrecht. Zij is een betrokken advocaat met een praktische instelling.

Meer over Annette

Maaike Becking

Maaike werkte ruim 15 jaar als juridisch secretaresse bij een middelgroot advocatenkantoor waar zij advocaten ondersteunde op het gebied van het personen- en familierecht, voordat zij in 2016 vast lid werd van ons team. Het persoonlijke karakter van het vakgebied en direct contact met mensen heeft haar altijd geïnteresseerd. Daarnaast heeft Maaike grote affiniteit met het strafrecht.

Meer over Maaike

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een conflict of geschil waarbij u deskundig advies kunt gebruiken? We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact met ons op

Over het kantoor

Ons kantoor streeft er naar om juridische problemen te voorkomen, of anders te verkleinen. Het tijdig inschakelen van een advocaat kan veel kosten en ellende besparen. Niemand zit te wachten op slepende procedures die jarenlang kunnen duren. We staan daarom voor een no nonsens oplossingsgerichte benadering van elk conflict of geschil. Mocht het toch tot een procedure komen dan beschikken we over de kennis en ervaring om u succesvol door de procedure heen te loodsen.


Wij geloven in de kracht van een klein en hecht team van specialisten. De medewerkers van ons kantoor vullen elkaar professioneel aan waar nodig en onze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat u en uw zaak altijd de juiste aandacht krijgen. Ons beroep is vak- én mensenwerk. Het gaat bij iedere zaak om de juiste nuance. Bij Van Barneveld Advocaten staat voor u een team van experts klaar om u bij te staan.

$about_office_img1['alt']
$about_office_img2['alt']