Over ons

Katelijne van Barneveld-Peters

Katelijne ontwikkelde haar voorliefde voor het erfrecht tijdens haar studie notarieel recht en haar werk als kandidaat-notaris. Begin 2005 maakte zij de stap van het notariaat naar de advocatuur. Na enkele jaren als advocaat gewerkt te hebben bij Benthem & Gratama richtte zij eind 2008 Van Barneveld Advocaten op. Naast advocaat houdt Katelijne zich als docent, onderzoeker, auteur, adviseur en bemiddelaar bezig met het erfrecht. In 2013 initieerde zij de oprichting van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN), waar zij thans voorzitter van is. Per 1 oktober 2017 is Katelijne tevens raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Den Haag. Haar grote kracht ligt in het verbinden van mensen.

Meer over Katelijne

Jan-Paul van Barneveld

Jan-Paul studeerde Nederlands recht in Leiden en is zowel strafrechtelijk en civielrechtelijk afgestudeerd. Jan-Paul is advocaat sinds 1994. Tussen 2003 en 2015 was hij werkzaam in het Ondernemingsrecht bij Nysingh, als hoofd van de subsectie sanctierecht. Sinds begin 2015 is hij partner bij Van Barneveld Advocaten. Jan-Paul heeft ruime ervaring in het voeren van complexe civiel- en sanctierechtelijke procedures. Jan-Paul heeft de Specialisatieopleiding Strafrecht gedaan en is lid van de NVSA. Jan-Paul is gespecialiseerd in de behandeling van fraudezaken. Daarnaast is hij een veelgevraagd advocaat in het bijstaan van politiemensen wanneer zij in het uitoefenen van hun functie in aanraking komen met het strafrecht. Jan-Paul is raadsheer plaatsvervanger bij de afdeling Strafrecht van het gerechtshof Amsterdam.

Meer over Jan-Paul

Ton van Acht

Ton studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vanaf 2010 werkte hij als griffier bij de rechtbank Arnhem en sinds 2012 als advocaat bij Nysingh. Per november 2015 is Ton als advocaat verbonden aan Van Barneveld Advocaten waar hij zich uitsluitend toelegt op het erfrecht. Ton is ook lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). Daarnaast is hij als docent verbonden aan de Academie voor de Rechtspraktijk waar hij webinars verzorgt op het gebied van Erfrecht. De kracht van Ton ligt in zijn vindingrijkheid, daarmee komt hij tot praktische oplossingen voor complexe vraagstukken.

Meer over Ton

Yasmina de Groot – Amtari

Yasmina heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en is gedurende acht jaar verbonden geweest aan SJB-advocaten in Nijmegen. Yasmina heeft als advocaat veel ervaring op het gebied van het Personen- en Familierecht. Sinds 2017 is zij verbonden aan Van Barneveld Advocaten waar zij zich toelegt op het Erfrecht. Yasmina is eveneens lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). De kracht van Yasmina ligt in heldere communicatie en haar mensenkennis. Ze weet snel door te dringen tot de kern van het probleem achter het juridische geschil en daarmee tot passende oplossingen te komen.

Meer over Yasmina

Steven Oosterhof

Steven is sinds augustus 2018 werkzaam bij Van Barneveld Advocaten. Voordat Steven aan zijn rechtenstudie begon, was hij werkzaam bij het Korps Mariniers. Hij is als marinier onder andere tweemaal uitgezonden, naar Curaçao en Irak. Vervolgens heeft hij de specialisatie strafrecht aan de Universiteit Maastricht succesvol afgerond. Tijdens en na zijn studie heeft hij Straf- en strafprocesrecht gedoceerd aan de Universiteit Maastricht. Daarna heeft hij een brede ervaring opgedaan in de advocatuur op Curaçao. Binnen het team van Van Barneveld Advocaten is hij werkzaam in de sanctierechtelijke praktijk. Hij heeft deze overstap gemaakt omdat zijn hart ligt bij het strafrecht, en dan met name het economisch en financieel strafrecht. Als oud-marinier kan hij zich verder goed inleven bij het verlenen van bijstand aan politiemensen bij onderzoeken naar geweldsaanwending.

Meer over Steven

Pascalle Lourens-Versteeg

Na ruim elf jaar te hebben gewerkt als gastvrouw in de horeca heeft Pascalle in 2003 de overstap gemaakt naar secretaresse in de juridische dienstverlening. Pascalle heeft ervaring opgedaan in de advocatuur op het gebied van het Personen en Familierecht en bij het notariaat in op het gebied van het ondernemingsrecht. Sinds 2011 is ze werkzaam bij Van Barneveld Advocaten en is ze een belangrijke spil in de ondersteuning van de advocaten en het secretariaat.

Meer over Pascalle

Tosca De Col

Na jarenlange ervaring als secretaresse in het bedrijfsleven was Tosca de afgelopen tien jaar werkzaam als secretaresse patiëntenzorg binnen de afdeling Hematologie van het Radboud UMC, alwaar zij de staf ondersteunde en tevens alle patiënt-gerelateerde zaken regelde. In februari 2019 besloot zij de overstap te maken van de medische naar de juridische wereld en sindsdien maakt zij onderdeel uit van ons team, waar zij met name Yasmina de Groot-Amtari en Ton van Acht ondersteunt.

Meer over Tosca

Maaike Becking

Sinds 2016 is Maaike een vaste kracht binnen het team van Van Barneveld Advocaten. Ze werkte hiervoor ruim 15 jaar als juridische secretaresse bij een middelgroot advocatenkantoor ter ondersteuning van de advocaten op het gebied van Personen- en Familierecht. Het persoonlijke karakter van het vakgebied en het directe contact met mensen heeft altijd haar interesse gehad. Naast haar werk bij Van Barneveld Advocaten volgt ze daarom nog de opleiding Psychologie aan de Open Universiteit. Tevens heeft Maaike ook grote affiniteit met het Strafrecht.

Meer over Maaike

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een conflict of geschil waarbij u deskundig advies kunt gebruiken? We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact met ons op

Over het kantoor

Ons kantoor streeft er naar om juridische problemen te voorkomen, of anders te verkleinen. Het tijdig inschakelen van een advocaat kan veel kosten en ellende besparen. Niemand zit te wachten op slepende procedures die jarenlang kunnen duren. We staan daarom voor een no nonsens oplossingsgerichte benadering van elk conflict of geschil. Mocht het toch tot een procedure komen dan beschikken we over de kennis en ervaring om u succesvol door de procedure heen te loodsen.


Wij geloven in de kracht van een klein en hecht team van specialisten. De medewerkers van ons kantoor vullen elkaar professioneel aan waar nodig en onze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat u en uw zaak altijd de juiste aandacht krijgen. Ons beroep is vak- én mensenwerk. Het gaat bij iedere zaak om de juiste nuance. Bij Van Barneveld Advocaten staat voor u een team van experts klaar om u bij te staan.

$about_office_img1['alt']
$about_office_img2['alt']