Erfrecht

Het erfrecht bepaalt wat er gebeurt met de nalatenschap van een overledene. Het komt slechts zelden voor dat iemand overlijdt zonder vermogen of bezittingen na te laten. Vaak is de nalatenschap de oogst van jarenlang hard werken. Iets om trots op te zijn. Maar bij de vererving of verdeling van bezittingen kunnen er problemen ontstaan als de belangen van de betrokkenen uiteen lopen.

Hebzucht, afgunst en oud zeer zijn bij een boedelafwikkeling regelmatig aan de orde. Achter vrijwel ieder geschil over een nalatenschap schuilt vaak een decennialange familiegeschiedenis. Om tot een goede oplossing te komen, moet je daar oog voor hebben.

Van Barneveld Advocaten is gespecialiseerd in erfrecht. We zijn een van de eerste en weinige advocatenkantoren in Nederland die de focus uitsluitend legt op erfzaken. We weten hoe ingewikkeld een conflict kan zijn met mensen die dichtbij je staan. Dankzij onze jarenlange proceservaring zijn we als geen ander in staat u te begeleiden in het zoeken naar een oplossing buiten rechte. Met gedegen kennis van het erfrecht kunnen wij u daarbij goed adviseren. Zo kunnen wij u onder meer helpen met vragen over een legitieme portie, de benoeming van een vereffenaar, het aanvaarden of verwerpen van een nalatenschap of de uiteindelijke verdeling.

Mocht het toch nodig zijn om een procedure te voeren of bent u in rechte betrokken, dan kunnen wij u ook daarin professioneel terzijde staan. Voor erfkwesties bent u bij ons aan het juiste adres.

De erfrechtspecialisten van Van Barneveld advocaten zijn aangesloten bij de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland. Tevens zijn onze erfrechtadvocaten in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten geregistreerd op het rechtsgebied erfrecht. Op grond van deze registratie zijn zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

logo VEAN

Staat uw situatie er niet tussen?

Neem contact met ons op of bekijk meer van onze expertises.

Wat we niet doen

We staan graag klaar voor iedereen met een juridisch geschil op het gebied van erfrecht en procesrecht. Toch doen wij meer niet, dan wel. Op civielrechtelijk terrein houden wij ons uitsluitend bezig met erfrecht. Wij doen geen echtscheidingen, consumenten- of contractenrecht, etc. Ook verrichten wij geen fiscale advieswerkzaamheden. We verzorgen geen aangiftes successiebelasting en verrichten ook geen notariële werkzaamheden, zoals het opstellen van testamenten. Voor deze diensten werken we intensief samen met andere specialisten en indien nodig verwijzen we u graag door om u verder te helpen.

Wilt u weten wat we voor u kunnen doen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

icoon telefoon 088 40 80 700